Όσα πρέπει να ξέρετε για την θεραπεία μαλλιών με λάδι (Συχνές Ερωτήσεις)

Η θεραπεία μαλλιών με λάδι είναι μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδος που στοχεύει στη φροντίδα των μαλλιών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν την προθυμία τους να υποβληθούν σε αυτό το είδος θεραπείας, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη περιποιηθεί τα μαλλιά τους με μια τέτοια θεραπευτική διαδικασία. Και μαζί με την αυξανόμενη δημοτικότητα της θεραπείας, προκύπτουν ερωτήματα που σχετίζονται με αυτή την εκπληκτική διαδικασία θεραπείας μαλλιών. Τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που διαδίδονται σε όλο το Διαδίκτυο σχετίζονται με τον τρόπο εφαρμογής και τον τύπο του ελαίου που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Το άρθρο περιέχει σύντομες απαντήσεις για την εκκαθάριση των πιο κοινών αμφιβολιών.

Θεραπεία μαλλιών με λάδι. Πού να ξεκινήσετε;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε πριν την εφαρμογή του ελαίου στα μαλλιά είναι ο καθορισμός της κατάστασης των μαλλιών μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιλέξουμε το σωστό λάδι για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών μας. Μόλις γίνει, προτείνεται η αγορά ενός ελαίου και η εκμάθηση των τεχνικών εφαρμογής. Πριν από την πρώτη εφαρμογή, αξίζει να πραγματοποιήσετε πρώτα το τεστ αλλεργίας, ώστε να εξαλείψετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να υποστεί το δέρμα σας.

Ποιο λάδι θα είναι καλό για τα μαλλιά μου;

Ο κανόνας είναι απλός. Τα φυτικά έλαια είναι πλούσια σε πολυ-κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι κατάλληλα για υψηλά πορώδη μαλλιά (χαλασμένα μαλλιά). Για μαλλιά χαμηλού πορώδους (υγιή και γυαλιστερά) συνιστώνται κορεσμένα λιπαρά οξέα και τα μονο-κορεσμένα λιπαρά οξέα είναι ιδανικά για μαλλιά μέτριου πορώδους (ελαφρά χαλασμένα ή σγουρά μαλλιά). Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καθορίσετε το επίπεδο πορώδους της τρίχας για να επιλέξετε το σωστό λάδι. Βεβαίως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η εργασία ενός πετρελαίου μπορεί να αξιολογηθεί στο τέλος της θεραπείας.

Πού να αγοράσετε ένα λάδι μαλλιών;

Τα πιο δημοφιλή φυτικά έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεί μαλλιών με λάδι μπορούν να βρεθούν σε ένα κανονικό κατάστημα που πωλεί έλαια τροφίμων (ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, λάδι λιναρόσπορου, έλαιο καρύδας ή έλαιο σταφυλιών). Ορισμένα από τα καθαρά έλαια, όπως το καστορέλαιο ή το έλαιο argan, μπορούν επίσης να αγοραστούν σε φαρμακεία. Όταν πρόκειται για φαρμακεία, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά προσφέρουν καλλυντικά με βάση μίγματα φυτικών ελαίων. Ωστόσο, ο αναμφισβήτητος νικητής είναι το Διαδίκτυο, όπου μπορεί κανείς να βρει όλα τα λάδια που παράγονται σε όλο τον κόσμο. Επίσης, συνιστάται να περιηγηθείτε στις επίσημες ιστοσελίδες του διανομέα, να επισκεφθείτε φαρμακεία στο διαδίκτυο ή να κάνετε δημοπρασίες για να βρείτε το έλαιο που ψάχνετε.

Τι ποσότητα ενός λαδιού πρέπει να εφαρμοστεί στα μαλλιά;

Δεν υπάρχουν περιορισμοί που να σχετίζονται με την ποσότητα ενός λαδιού που εφαρμόζεται στα μαλλιά, γενικά, δεν υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστούν τεράστια ποσά. Ανάλογα με τη συνεκτικότητα του προϊόντος, μερικές σταγόνες ή ακόμα και δύο κουταλιές θα πρέπει να αρκούν (παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνετε τις τέσσερις κουταλιές την ημέρα). Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε στην τρίχα μια τέτοια ποσότητα ελαίου ώστε να απορροφηθεί ελεύθερα, για να μην βαρύνει τα μαλλιά. Επιπλέον, εάν εφαρμοστεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να γίνει ενοχλητικό να απομακρυνθεί πλήρως το φυσικό καλλυντικό μόλις τελειώσει ο χρόνος θεραπείας.

Το λάδι πρέπει να εφαρμοστεί μόνο στο τριχωτό της κεφαλής ή πρέπει να εφαρμοστεί και στα μαλλιά;

Η εφαρμογή ενός ελαίου εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε. Πιο αναλυτικά, συνιστάται να τρίβετε βαρέα έλαια ή μείγματα ελαίων μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερα λάδια σε όλο το μήκος των μαλλιών. Παρόλο που η εφαρμογή των ελαίων είναι σχεδόν η ίδια για κάθε προϊόν, συνιστάται να κοιτάξετε το φυλλάδιο ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του παραγωγού για να αναζητήσετε τις οδηγίες χρήσης.

Πώς να εκτελέσετε τη διαδικασία της θεραπείας μαλλιών με λάδι;

Η θεραπεία μαλλιών με λάδι είναι μια διαδικασία περιποίησης μαλλιών που μπορεί να εκτελεστεί με πολλούς τρόπους. Τα φυτικά έλαια μπορούν να τοποθετηθούν σε στεγνά, νωπά ή βρεγμένα μαλλιά. Όταν πρόκειται για την ίδια τη θεραπεία, μπορεί να γίνει πριν ή αμέσως μετά το λούσιμο. Βασικά, τα έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φινίρισμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εφαρμογής ελαίων στα μαλλιά. Δοκιμάστε μερικούς από αυτούς για να βρείτε τον πιο βολικό για εσάς.

Πόση ώρα πρέπει να παραμείνει το λάδι στα μαλλιά;

Τα φυσικά φυτικά έλαια θεωρούνται απόλυτα ασφαλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, επομένως δεν υπάρχουν περιορισμοί που να συνδέονται με το χρόνο που αφιερώνετε στην απομάκρυνση του προϊόντος. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα μαλλιά μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία με λάδι αμέσως πριν το λούσιμο. Ωστόσο, όσο περισσότερο διατηρείται το λάδι στα μαλλιά, τόσο περισσότερο χρόνο έχουν οι θρεπτικές ουσίες για να εισχωρήσουν βαθιά στη δομή των μαλλιών. Το λάδι μπορεί να παραμείνει ακόμη και ένα ολόκληρο βράδυ στα μαλλιά.

Πώς να διαπιστώσετε αν η θεραπεία μαλλιών με λάδι είναι αποτελεσματική;

Στην πραγματικότητα, είναι εύκολο να το δούμε. Εάν τα μαλλιά σας εμφανίζονται ομαλά, υγιέστερα και απλά φαίνονται καλύτερα από πριν από τη θεραπεία, τότε αυτό είναι το σημάδι ότι η θεραπεία λειτουργεί. Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα υποτίθεται ότι είναι αισθητά μετά από μια εβδομάδα τακτικής εφαρμογής του ελαίου, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τις μεμονωμένες προδιαθέσεις των μαλλιών.

Ποιες είναι οι μέθοδοι θεραπείας μαλλιών με λάδι;

Υπάρχουν τρεις βασικές μέθοδοι θεραπείας μαλλιών με λάδι που μπορούν να συνδυαστούν κατά βούληση. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι σε στεγνά μαλλιά, στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν από το λούσιμο. Φυσικά, είναι επίσης δυνατό να εφαρμόσετε λάδι σε στεγνωμένα μαλλιά, για παράδειγμα, αμέσως μετά το styling, για να προσθέσετε λάμψη και να διευκολύνετε το χτένισμα. Η δεύτερη μέθοδος για τη θεραπεία των μαλλιών με ένα λάδι είναι η χρήση σε βρεγμένα μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση, τα μαλλιά μπορεί να είναι βρεγμένα ακριβώς πριν από τη θεραπεία (μόνο για να εφαρμόσετε το λάδι), ή μπορείτε να εφαρμόσετε το καλλυντικό μετά το λούσιμο (θυμηθείτε να αφαιρέσετε πρώτα την περίσσεια νερού). Υπάρχει ακόμα μια άλλη μέθοδος, δηλαδή η τοποθέτηση των μαλλιών σε ένα μπολ που περιέχει ένα μείγμα νερού και ελαίου. Επιπλέον, τα έλαια μπορούν να προστεθούν και σε άλλα προϊόντα φροντίδας. Συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε φυσικά έλαια ως βάσεις για σπιτικά προϊόντα φροντίδας μαλλιών (για παράδειγμα, σπρέι με λάδι για τα μαλλιά).

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή έλαια μαλλιών;

Σίγουρα, το λάδι argan, μια πολυτελής ουσία αναγεννητικής δράσης, είναι η ουσία που ελέγχει τον κόσμο των καλλυντικών. Ένα άλλο δημοφιλές προϊόν είναι το έλαιο καρύδας και τα ανατολίτικα έλαια από την Ινδία. Άλλα έλαια που χρησιμοποιούνται επίσης από πολλές γυναίκες είναι, μεταξύ άλλων, το έλαιο macademia, το αμυγδαλέλαιο, το ηλιέλαιο, το κραμβέλαιο, το καστορέλαιο, το σησαμέλαιο και το λινέλαιο. Προφανώς, αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος όλων των διαθέσιμων ελαίων.

Μπορεί η θεραπεία μαλλιών να προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά;

Απολύτως όχι. Η θεραπεία μαλλιών με λάδι είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος περιποίησης μαλλιών. Τα έλαια για τα μαλλιά είναι απολύτως ασφαλή. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι μπορεί να μην παράγουν αποτελέσματα, αν δεν ταιριάζουν με τα μαλλιά. Σίγουρα, δεν θα καταστρέψουν δραματικά την κατάσταση των μαλλιών, ακόμη και αν εφαρμοστούν σε λάθος ποσότητες.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της χρήσης ελαίου που δεν ταιριάζει με τα μαλλιά;

Η σωστή αντιστοίχιση ελαίου με τον τύπο των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας επειδή καθορίζει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Το καλά επιλεγμένο έλαιο θα εκπληρώσει την αποστολή του, θα βελτιώσει την κατάσταση των μαλλιών και θα εξαλείψει όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τα μαλλιά. Από την άλλη πλευρά, το λάδι που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μπορεί να εντείνει, για παράδειγμα, το φριζάρισμα, να κάνει τα μαλλιά θαμπά, να επιβαρύνει τα μαλλιά ή να δυσκολέψει το χτένισμα. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνιμη.

Πώς να καθορίσω τον τύπο μαλλιών μου;

Τα μαλλιά έχουν διαφορετικό επίπεδο πορώδους. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε τον τύπο είναι να κάνετε μια δοκιμή με ένα ποτήρι νερό. Προφανώς, η εξέταση ενός τριχολόγου (ένας γιατρός για τα μαλλιά) είναι πιο αξιόπιστη μέθοδος. Εν πάση περιπτώσει, όσον αφορά τη δοκιμή, τραβήξτε μία τρίχα από τα μαλλιά σας και ρίξτε τη σε ένα ποτήρι καθαρού νερού. Μια τρίχα που βυθίζεται γρήγορα, είναι κατεστραμμένη και στερείται ενυδάτωσης. Από την άλλη πλευρά, μια τρίχα που παραμένει στην επιφάνεια του νερού είναι πιο υγιής και το μόνο που χρειάζεται είναι να προστατευθεί από περαιτέρω ζημιές.

Γιατί το έλαιο καρύδας δεν είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των κατεστραμμένων μαλλιών;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι λάθος ότι το λάδι καρύδας είναι ένα φάρμακο για τα προβλήματα μαλλιών που έχουν υποστεί βλάβη. Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά με την ενυδατική και την αναγεννητική δράση του ελαίου. Η αλήθεια είναι ότι το λάδι καρύδας ενυδατώνει αλλά μόνο έμμεσα. Αυτό που πραγματικά κάνει είναι να αποτρέψει την απώλεια νερού. Λόγω του μεγάλου πλεονεκτήματος των κορεσμένων λιπαρών οξέων, το λάδι καρύδας λειτουργεί καλύτερα για μαλλιά χαμηλού πορώδους (υγιή μαλλιά).

Ποια μέθοδος θεραπείας μαλλιών με λάδι είναι η πιο αποτελεσματική;

Όλες οι μέθοδοι μαλλιών είναι αποτελεσματικές. Βεβαίως, η πιο εντατική δράση παρέχεται από τη θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την άλλη πλευρά, η πιο ισορροπημένη διανομή ενός ελαίου εξασφαλίζεται με την τοποθέτηση των μαλλιών σε ένα μπολ γεμάτο με μίγμα νερού και ελαίου.

Τί είναι το πορώδες των μαλλιών;

Το πορώδες των μαλλιών είναι ο βαθμός στον οποίο είναι κατεστραμμένο το περίβλημα που προστατεύει κάθε τρίχα. Το εξωτερικό μέρος της τρίχας είναι χτισμένο από διάφορα επικαλυπτόμενα στρώματα από επιδερμίδες. Όταν οι επιδερμίδες είναι ευρέως ανοιχτές, αυτό σημαίνει ότι το πορώδες των μαλλιών είναι υψηλό. Στην πράξη, αυτά τα μαλλιά είναι τραχιά, άκαμπτα και κακώς προστατευμένα.

Τι πορώδες μαλλιών έχω;

Υπάρχουν τρεις τύποι πορώδους: χαμηλός, μεσαίος και υψηλός. Τα χαμηλά πορώδη μαλλιά είναι ίσια, δύσκολα στο styling, λεία και θεωρούνται υγιή. Τα υψηλά πορώδη μαλλιά είναι εξαιρετικά χαλασμένα, αφυδατωμένα, σχισμένα, εύθραυστα, θαμπά, σκληρά και χωρίς λάμψη. Τα μαλλιά μεσαίου πορώδους κατηγοριοποιούνται κάπου ενδιάμεσα, ωστόσο η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ ελαίων και πορώδους μαλλιών;

Τα λιπαρά με διαφορετικά λιπαρά οξέα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους μαλλιών. Για να αποσαφηνιστεί, αν κάποιος έχει μαλλιά χαμηλού πορώδους, θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο καλλυντικά βούτυρα για να αποκτήσει τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να παράγει η θεραπεία μαλλιών με λάδι. Τα καλλυντικά βουτύρια έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων. Όταν πρόκειται για μαλλιά μεσαίου πορώδους, αυτός ο τύπος μαλλιών επωφελείται από τη θεραπεία με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ τα υψηλά πορώδη μαλλιά θα πρέπει να εκτίθενται σε πολυ-κορεσμένα λιπαρά οξέα. Και αυτός είναι ο λόγος γιατί ο καθορισμός του πορώδους των μαλλιών είναι ζωτικής σημασίας για την θεραπεία.

Ποιο είναι το κόστος των ελαίων για μαλλιά;

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά το κόστος ενός ελαίου τρίχας εξαρτάται από το έλαιο που θέλουμε να αγοράσουμε. Για να διευκρινιστεί, τα έλαια που εξάγονται από κοινά φυτά, των οποίων η κατασκευή δεν καταλαμβάνει πολύ χρόνο, είναι φυσικά φθηνότερα. Από την άλλη πλευρά, εξωτικά έλαια, όπως argan, marula ή macadamia, κοστίζουν περισσότερο. Το πιο ακριβό πετρέλαιο του κόσμου εξάγεται από τριαντάφυλλο της Δαμασκού (Rosa x damascena).

Πώς λειτουργούν τα λάδια για μαλλιά;

Οι ιδιότητες των ελαίων μαλλιών μπορεί να προκαλούν έκπληξη. Τα φυσικά έλαια, ειδικά εκείνα που είναι ψυχρής πίεσης και μη επεξεργασμένα, λειτουργούν με σύνθετο τρόπο. Ενυδατώνουν, θρέφουν, ενισχύουν, αναζωογονούν, αποδίδουν στιλπνότητα, λειαίνουν και ξεκαθαρίζουν άλλα προβλήματα σχετικά με τα μαλλιά. Ανάμεσά τους μπορούμε να βρούμε έλαια τόνωσης της ανάπτυξης μαλλιών καθώς και έλαια που είναι ικανά να εξαλείψουν την πιτυρίδα, να περιορίσουν την παραγωγή σμήγματος, να προστατέψουν τα μαλλιά από την υψηλή θερμοκρασία, να εργαστούν ως φίλτρα υπεριωδών ακτίνων και πολλά άλλα.

Μπορούν τα έλαια μαλλιών να επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών;

Ναι, μπορούν. Χάρη στην τακτική εφαρμογή των φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής και όταν συνδυάζεται με το μασάζ μπορούν να επιταχύνουν σημαντικά την ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και να ενεργοποιήσουν τους μη ενεργούς βολβούς των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, ως συνέπεια της θεραπείας μαλλιών με λάδι, αρχίζουν να βγαίνουν φύτρες. Τα πιο δημοφιλή έλαια της δράσης ανάπτυξης μαλλιών είναι το καστορέλαιο, το λάδι amla και το έλαιο ινδικού brahmi.

Μπορώ να εφαρμόσω τη θεραπεία μαλλιών με λάδι όταν έχω πιτυρίδα;

Η θεραπεία των μαλλιών είναι επιθυμητή για να εξουδετερώσουν οποιαδήποτε προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, συμπεριλαμβανομένης της πιτυρίδας. Εάν ένα λάδι επιλέγεται κατάλληλα (π.χ. πεύκο της Σιβηρίας), μπορεί να ρυθμίσει την εργασία των σμηγματογόνων αδένων περιορίζοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, μπορεί να λειτουργήσει αντιμυκητιασικά και αντιβακτηριακά, τα οποία ως εκ τούτου συμβάλλουν σημαντικά στην εξάλειψη του προβλήματος της πιτυρίδας.

Υπάρχουν αντενδείξεις κατά της θεραπείας μαλλιών με λάδι;

Οι μόνες αντενδείξεις συνδέονται στενά με την αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο φυτό. Για να διευκρινιστεί, εάν ένα άτομο είναι αλλεργικό στους καρπούς με κέλυφος, δεν συνιστάται η εφαρμογή ελαίων φουντουκιού ή καρυδιού. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπου τα έλαια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στην πραγματικότητα, τα φυσικά έλαια συνιστώνται για τη θεραπεία του απαλού δέρματος των νεογέννητων.

Μπορεί μια γυναίκα να χρησιμοποιεί έλαια ενώ είναι έγκυος;

Ναι, οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες μπορούν να εφαρμόσουν φυσικά έλαια. Για περισσότερες πληροφορίες, προτείνεται ακόμη η αντικατάσταση των κανονικών καλλυντικών που περιέχουν τεχνητά συντηρητικά και ουσίες με φυσικά έλαια. Μερικά από τα φυσικά έλαια μπορούν επίσης να εξουδετερώσουν τα ραγάδες και τους αποχρωματισμούς του δέρματος.

 Είναι αλήθεια ότι τα έλαια επιταχύνουν το στέγνωμα των μαλλιών;

Τα έλαια μπορούν να επιταχύνουν το χρόνο στεγνώματος των μαλλιών επειδή τα λίπη δεν αναμιγνύονται με νερό. Όταν ένα λάδι απορροφάται στα μαλλιά, ωθεί το νερό που συσσωρεύεται στα μαλλιά προς τα έξω. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο τα μαλλιά που έχουν υποστεί θεραπεία με λάδι στεγνώνουν γρηγορότερα και η θερμότητα που παράγεται από το πιστολάκι βελτιώνει την απορρόφηση του ελαίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να συντομεύσει το χρόνο που αφιερώνει στο στέγνωμα μαλλιών ακόμα και κατά 50%.

Γιατί τα έλαια για μαλλιά είναι καλύτερα από τα κανονικά μαλακτικά;

Οι αποτελεσματικές αντικαταστάσεις των μαλακτικών, μάσκας και βαλσάμων μαλλιών είναι τα φυσικά έλαια. Δεν εργάζονται μόνο επιφανειακά, αλλά είναι επίσης σε θέση να αναγεννήσουν και να ενισχύσουν τα μαλλιά από το εσωτερικό. Επιπλέον, η δράση τους είναι πιο εντατική και χάρη στην τακτική χρήση, τα έλαια μπορούν να βελτιώσουν μόνιμα την κατάσταση των μαλλιών. Εκτός από αυτό, τα φυσικά έλαια είναι πολύ ασφαλέστερα και ταιριάζουν καλύτερα στη δομή των μαλλιών.

Τα έλαια περιέχουν σιλικόνες, παραμπέν και οινόπνευμα;

Αν μιλάμε για καθαρά, φυσικά έλαια, τότε όχι, δεν περιέχουν κανένα από τα παραπάνω. Τα φυσικά έλαια είναι καλλυντικά εντελώς απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες. Αντ’ αυτού, περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα, λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες και μερικές φορές ακόμη και σκουαλένιο καθώς και άλλες προ-υγιείς ουσίες. Σιλικόνες, παραμπένες ή αλκοόλες μπορεί να υπάρχουν σε μείγματα ελαίων που παράγονται από διάφορες εταιρείες καλλυντικών, επομένως αξίζει να ελέγξετε τον κατάλογο των συστατικών πριν αγοράσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν για τα μαλλιά.

Μπορεί ένα έλαιο μαλλιών να ισορροπήσει το επίπεδο pH του δέρματος;

Η πλειοψηφία των φυσικών ελαίων μαλλιών είναι παρόμοια σε σύνθεση με το ανθρώπινο δέρμα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι τέλεια στη διείσδυση των μαλλιών καθώς μπορούν να ξαναχτίσουν το φυσικό υδρολιπιδικό φραγμό του δέρματος, να ρυθμίσουν το επίπεδο της παραγωγής σμήγματος καθώς και να επηρεάσουν θετικά το επίπεδο pH του δέρματός μας.